Werkwijze

Femke6

Mijn naam is Femke Kok (geboren in 1975). Ik ben psycholoog (afgestudeerd aan de UvA in 1998) en daarna postdoctoraal opgeleid tot GZ-psycholoog (BIG) en Psychotherapeut (BIG).

Ik ben in mijn werk als psychotherapeut zorgvuldig, geïnteresseerd en resultaatgericht. Ik hou ervan mensen te helpen zichzelf beter te leren kennen en te accepteren. Als je jezelf beter snapt, ben je beter in staat passende keuzes te maken en op een opbouwende manier met de (soms forse) uitdagingen van een mensenleven om te gaan.

Ik heb mij gespecialiseerd in schematherapie, MBT (mentalisatie-bevorderende therapie) en mindfulness. Ik geef daarnaast traumabehandeling met EMDR en bied partner-relatietherapie aan stellen met o.a. seksuele problemen.

Ik werk met behandelmethodes die voldoen aan de huidige richtlijnen voor effectieve behandeling (‘evidence based treatment’).

Door o.a. intensieve beoefening van mindfulness-meditatie is mijn stijl meer gericht op bewust worden, ervaren en (leren) voelen en minder op analyseren en rationeel denken.

Als u dat wil, betrek ik graag uw direct betrokkenen bij de therapie. Een partner, goede vriend of familielid is van harte welkom eens mee te komen. Naasten kunnen vaak een belangrijke bijdrage leveren aan uw proces.